Autorius Tema: 2016.03.06 Sekmadienis  (Skaityta 19877 kartus)

Versetty

• Knight
  • Įrašai: 1445
Ats: 2016.03.06 Sekmadienis
« Atsakymas #15 Įrašytas: Kovas 04, 2016, 12:15 »
imam :) manau mes 3yse ir imam :)

zydrune

• Apprentice
  • **
  • Įrašai: 80
« Atsakymas #16 Įrašytas: Kovas 04, 2016, 14:05 »
Galim jamt :) man ir talismasnas ir šitas tinka

Mindaugas

• Apprentice
  • **
  • Įrašai: 82
« Atsakymas #17 Įrašytas: Kovas 04, 2016, 20:38 »
Mane prie blood rage.

Versetty

• Knight
  • Įrašai: 1445
« Atsakymas #18 Įrašytas: Kovas 06, 2016, 19:23 »
Pameginsiu nupiest-papasakot kaip mes praleidom sekmadieni. Taigi ne paslaptis kad paemem Blood Rage. Zaidem 4iese - as, Zydre, Simas ir Mindaugas. Simas porino taisykles Zydrei, mes su Mindaugu klausem ir meginom viska prisimint :)
Praeita karta kai zaidem, meginau zaisti ginybine taktika, si karta nusprendziau pameginti kazka naujo, aisku jei ateis kortos, tai jos ir atejo...
Pavyko nuo pat pradziu neisivelti i misraine su kitais zaidejais ir spejau greitai pasidaryti keleta pillazu - pasikeliau truputi klano statu ir kol kiti kapojos tarpusavyje, as ramiai sau slinkau link centro ir ten sugebejau dar papilazinti, taigi pirmas planas buvo pavykes - per pirma turna susirinkti kuo daugiau pillazu ir pasikelti status ateiciai. Antras amzius buvo tragedija, negana to, kad ne vietoj ir nelaiku ismeciau viena korta kas kainavo kovos pralaimejima ir -3 karius, tai dar ir sugebejau persiskaiciuoti ant Rage ir pritruko 1 (!!!!!) kad galeciau ivykdyti 3 questus ir buciau neatsilikes nuo pirmaujancio Simo. Nu bet kas padaryta padaryta, treciam amziui nusprendziau meginti taisyti situacija ir praktiskai tas pavyko - atejo 2 monstrai kurie truputi gadino reikalus priesininkams, pavyko SMARKIAI sutaupyti rage, nes kai kolegos jau passino as sedejau dar su 5 potencialiais ejimais, pradejom skaiciuoti taskus - Simas smarkiai sove i prieki su mirtim/prisikelimais i Vallhala ir buvo smarkiai atitrukes, bet paciam gale smarkiai soviau i prieki ir likau antras. Taigi sveikinimai Simui visu pirma, visu antra, kita karta reiks geriau paskaiciuot, nes skaitau kad tas mazas neapsiskaiciavimas kainavo pergale.
Reziume - Blood Rage man patinka, A LOT! cia turbut is tu geimu patenkanciu i MK kategorija kur pakeltas 3 nakties sesciau ir losciau :) zer good, reiks gerintin vikingu igudzius kad laimet nors karta :)

Zydre isejo namo, mes nusprendem kad reikia paimti Hyperborea, sudetingas man tas geimas bet toks visai gerai limpantis (tik ten tabu zaisti daugiau nei 4iem) taigi eme tryse ir gavau zalia zmogeliuka su abillity kad mano kareiviam negalioja terrain penalty's .... o vaikeli...va taip ir nubegau :) kaip sake Simas - ganetinai sunku yra zaidziant 3yse sugaudyti ta zalia gnoma :) tai va atsiemiau taip sakant ant Hyperborejos ir laimejau :)

va toks buvo amaizing sekmadienio pasisedejimas :)

Povils

• Servant
  • Įrašai: 497
  • Power to the People
« Atsakymas #19 Įrašytas: Kovas 06, 2016, 21:20 »
Mes (aš Pofke, Marius ir Gintaras) lošėm ar bent jau bandėm lošt Through the Ages... sužadėm TRUMPIAUSIĄ variantą siūlomą taisyklėse pradinukams (5.5 val su taisyklių paaiškinimu)). T.y. netraukėm dar vieno amžiaus (III) ir žaidėm be karo. Yra ten visokių variantų kaip pasitrumpint dalykus ir buvom nusprendę žaist su karais, bat kai pamačiau kokiu greičiu vyksta ėjimai ir sprendimai staigiai nusprendžiau nubraukt vieną amžių ir išimt karus, kurie dar nespėjo prasidėt. Gal kiek pakišo koją, kad jis buvo nevisavertis, bet pradžioj reikėjo išsiaiškint kaip kas vyksta ir ką kas reiškia.

Apie patį žaidimą. Jis stovi aukštai boardgamegeeke. Berods 5. Ir jis yra iš tikrųjų geras. Gilus su daug pasirinkimo galimybių. Kartais ta pasirinkimo laisvė kiek kerta per pasitikėjimą savimi, tačiau ir suteikia didesnes galimybes sukonstruoti kombo kokių tu nori. Kiekvienas veiksmas brangus ir įtakoja daug statistikų. Žaidimas puikiai tinka tiems kas mėgsta tokį pusiau solitaire su nedidele interkacija tarp žaidėjų. T. y. tavo turima statistika gali kenkti priešininkui, kai tu politikos fazėje užsakai tam tikrus įvykius kai pvz stipriausias karine galia skriaudžia silpniausią. Tačiau būkim teisingi, per pirmąjį bandymą žaisti tos interakcijos nebuvo tiek jau ir daug. Galbūt dalykai pasitaisys su karinių veiksmų įtraukimu.

Laimėjo aišku Pofke, tačiau jam didelis konkurentas buvo Marius. Man pačiam kepė galva, nes reikėjo sužiūrėti ne tik savo, bet ir kitų veiksmus. Be to kiek mėčiausi žaidimo metu - pradžioj nusprenžiau stiprint karinę galią, kad galėčiau lengviau nuskint kolonijas... Tada pamačiau kaip sunku kai gauni mažai mokslo - tai persimečiau ant to.... O kai atėjo laikas rinkti kultūrai, kuri nulemia pergalę žaidime... Pasibaigė žaidimas ir nespėjau nieko pasivyt. Shit. Ir likau paskutinis kai taškų skaičiavime mane vienu ar dviem taškais aplenkė Gintaras.

Galutinis verdiktas. Tikrai nesigailiu turėdamas šitą Euro monstrą. (Būtų įdomu palošt šitą ir su Mindaugu, nes čia jo tipo žaidimukas.) Tačiau neskirtas kiekvienam 7dieniui, nes trunka ilgai, o ir ne kiekvienas yra pasiryžęs atlaikyt tokią sesiją. Tačiau kai investuoji tiek laiko į tokio lygio žaidimą - emocijos lieka tikrai ilgam. (vis dar atsimenu kaip su Pofke, Karoliu ir Žydre lošėm Civilization....). Čia yra EPIC stuff ilgam pasisedėjimui.

Jei bus norinčių siūlau pakartot šitą žaidimą kai darysim 12 valandų lošimą. Tik šį kartą su karu ir visais amžiais.

Simuck

• Administrator
  • Knight
  • Įrašai: 2028
    • hmpg.net
« Atsakymas #20 Įrašytas: Kovas 06, 2016, 22:02 »
Praėjo dar vienas šaunus sekmadienis, nes pagaliau Odinas man neatsuko užpakalio ir aš laimėjau Blood Rage! :D Šiaip galvojau iškart - žaisiu agresyviai, tai iškart susikirtom su Žydre. Baigėsi lygiosiom, abu keliavom į Valhalą. Po dviejų turnų vėl kovą, vėl gaunu, vėl į Valhalą. Žiūriu, kad reikia keist taktiką ir stengtis gausiai mirt, taip ir pradėjau daryt, nes turėjau Loki kortą, kuri duoda taškų už kiekvieną išlaisvintą karį iš Valhalos amžiaus pabaigoj. Tai pirmo amžiaus gale šoktelėjau į priekį, nes Valhaloj buvo kokie 8 kariai. Antras amžius, gaunu jau geresnę Loki kortą, kuri duoda jau du taškus už karius Valhaloj. Pasiupgreidinu, jau 3 sumoj. Vėl daug kovų, daug mirčių ir antro amžiau pabaigoj šoku per pusę rato į priekį. Tomas iškart pradėjo prunkšt kaip čia viskas aišku, bet žinojau kaip čia dar viskas gali šūdinai baigtis. Nu ir ką, trečiam raunde draftinam ir Žydrė man persiunčia trečią stipriausią Loki kortą - duoda 3 taškus :D Žodžiu, scenarijus tas pats, pasidėjau aš tą kortą, sumoj gaunu 6 taškus už karį. Trečio amžiau gale 8 išlaisvinti kariai man davė 48 taškus, tai toli pabėgau nuo visų. Smagu, kad pagaliau įveikiau tą geimą, galėsiu ramiai miegot :)

Apie Hyperborea manau Tomas viską parašė, buvo sunku jį suvaldyt ir ant galo pasirodė jis buvo gerokai atitrūkęs su taškais. Šiaip savotiškas tas geimas, man rodos sweet spot yra keturiese lošt, nei daugiau nei mažiau. Šiandien buvo visiems per daug laisvės, gal reiks kokį house rule sugalvot lošiant tryse.

Anyway, good sekmadienis. Sekantis topikas bus apie maratoną ;) Stay tuned.
tomorrow [tə'mɔrəu] (n) - a mystical land where 99% of all human productivity, motivation and achievement is stored.

Maroom

• Knight
  • Įrašai: 1493
« Atsakymas #21 Įrašytas: Kovas 06, 2016, 23:23 »
Kaip jau Povilas paminėjo, mūsų ketvertukas išbandė didįjį TtA, atnaujintą ediciją. Aišku nė vienas mūsų nesam net bandę originalaus žaidimo varianto tai kokie buvo įvesti pasikeitimai sunku pasakyti. Nors ir visi atlikom namų darbus ir pasižiūrėjom taisyklių video, bet kaip parodė praktika, tų klausimų iškilo ir mes nė kartą trukdėm Povilą. Užjaučiu jį, nes puikiai žinau kaip pačiam sunku strateguoti savo ėjimus kai kiti "kvaršina" galvą savo klausimais :) Nors daugiau mažiau kaip ir buvo viskas aišku, bet nuo ko kaip ką pradėti, ką imti, ką panaudoti tai buvo tamsus miškas. Juolab, kad net nežinai kokių gali būti kortų ateityje ir pan. Aišku žaidimo eigoje pradedi įsikirsti, pradedi suvokti kokias klaidas jau padarei ir kaip iš tikrųjų buvo galima geriau sužaisti. Žaidimas gana platus pasirinkimų laisve, ir atrodo visko reikia, arba tam tikru momentu vieno dalyko reikia labiau, po to žiūri kad jau kito trūksta. Bandai kažką balansuoti ir pan. Žodžiu žaidimas, kur kone kiekvienu savo varymu bandai išspausti maksimumą. Dažnai tenka paplanuoti keletą ėjimų į priekį. Aišku yra gražių kombo, kurį vieną gerą ir susuko Pofkė su Šekspyru berods. Kai rovė paskutiniuose ėjimuose po belekiek taškų, tai aplenkė mane ir dar paliko gerokai uodegoje. Likau antras, kuo beje esu patenkintas, nes su tokiu "grybavimu" visai dar gerai laikiausi :) Žaidimas man labai patiko, tiek dėl pačios temos, tiek visų tų euro elementų ar to tokio savotiško deck-buildingo. Minusai - tai aišku trukmė. Dėl šio faktoriaus šis žaidimas gali dažnai ir nebūti žaidžiamas. Bet iš kitos pusės tas toks epinis seansas gali labai daug suteikti teigiamų emocijų. Na dar gal kiek solitairės daug, bet manau su kariavimais ir visokiom diplomatijom tai gerokai pataisytų situaciją ir įneštų daugiau interaktyvumo. Manau šiandien mes pajutom tik šio žaidimo ledkalnio viršūnę ir jį kuo toliau žaidžiant, tuo jis manau būtų smagesnis. Lauksiu kito seanso. Beje iškėlėm mintį išbandyti šio žaidimo pilną variantą per ilgąjį maratoną, tai aš visai būčiau už. Bet gal dar palaukim ką ten Simas painformuos :)