Ti va, kas ir yra durniausia. As daba galvoju - mana Doom expa kainavo apie 163 lt. Ar skaitos komercinis produktas , ar ne ? Nes antruoju atveju, as biski nesuprasciau reikalo. Zmona sako, kad komercinis skaitos, kai tu perki, o nekomercinis, kaip pvz sakykim, koks mano pusbrolis Amerikoj nupirko man geima, jo kaina 163 lt ir jis pats man siuncia i Lietuva, cia tipa nekomercinis bus. Ir kas durniausia, niekam nepasiskusi, anie nekomercine organizacija, jie dzin, kad tau preke pazeista del ju kaltes bus..
Man keista yra TAS, kad kodel viena karta kliuva preke, o kita karta ne ? Ir nuo ko pirklauso ? Nu gerai , Doom kaina 163 , bet esu is Kinijos siuntes telefona, kurio verte 320 lt, tai cia jau perzengia abu remus, kodel niekas nieko ? Ka jie ten randomu paima "ai, nu va ta pabandom, gal ten viduj narkotikai.." ?
Man yra tik viena karta buve nesamone tokia, kai uzuot is pasto lapelio gavau is muitines registruota laiska. Ten siunciaus Blue Moon kortoms sleevsus. Kadangi BM kortos yra oversized, tai jiem reikia specialiu , tokiu dideliu sleevsu, tai radau internete tik viena skyle , kur siuncia i LT, anie ant paketo buvo uzrase prekes tipa "envelopes" , tai nzn, kas ten muitinej neitiko, kaina buvo tikrai maza palygint. As pasiskambinau i ta pervezimo skyriu, o ten kvakses tokios sedi, paisto nesamones, sakau tik siuskit greiciau i Siaulius man ta reikala ir vis tiek paste teko susimoket papildomai. Zodziu bardakas. Aisku, gerai kai gali su siunteju susitart, kad preke ivertintu maziau nei ji yra verta, nes ir siuntejui kiek zinau ten gali kazkiek kainuot jei virsija ribas, bet itariu siuntejas gal uzsikelia shippingo kainas , kad tai padengt. Arba jei siuncia kaip "gift" tada irgi mano nuomone laiko, kad nekomercine preke. Reiks daugiau rasyt ebay siuntejams PM, kad kaltu "as a gift". Ir dar niuansas - gal kas susiduret - Jei sakykim siunti is Anglijos , ten Europos sajunga, ar muita deda ? Is Amerikos tai cia naturalu ? Bet kaip su Europos sajungos valstybemis, kiek zinau neturetu ikainuoti ? Nes paskutiniu laiku man patiko siusti is UK, bo atsiuncia per 4, nu maximum 5 dienas, ir skaiciuojant svarais gaunas vos ne pigiau, arba ta pati kaina...nu o jei ta pati, tai islosi ant siuntimo laiko ir neuzdejimo mokesciu..