- Na, - lėtai prabyla pasiuntinys, - jei manai, kad hercogas tau moka per daug - aš jam grįžus pasakysiu - galėsi gauti mažiau užmokesčio.
Taip taręs jis nusikvatoja iš širdies.
- O heraldikos yra svarbios mūsų klanui - dabar šalyje tokia sudėtinga politinė situacija, kad kilmės įrodymai dar niekam nepamaišė. Žinoma, aš nesakau, kad kyla abejonių dėl mūsų hercogo kilmės. Abejonės kyla dėl giminės medžio atkūrimo. Nežinau, Dvarinai, ką tu įsivaizduoji, bet hercogas neturi kariaunos ir iš kur tu ištraukei, kad jis valdo armiją - nežinau. Hercogas užsiima prekyba su tolimosiomis šalimis, todėl nusamdyti samdinius buvo labai gera mintis, manau. O dėl nežinomų samdinių - dėl to siunčia mane ir Henriką, be to - kokia nauda samdiniui iš krūvos nereikalingų popierių?
Aukštas stambus karys su apsiaustu, ėjęs šalia mąsliai nusišypsojo ir tarė:
- Esu Edvinas. Nykštuk, ar tau taip svarbu, kodėl moka tokią sumą ir ne kitokią? Pinigų kiekis tik rodo, kad kelionė gali būti pavojingesnė, nei pasisėdėjimas bare. Iš kitos pusės - darbas yra darbas, o apie hercogą teko girdėti. Jis ruošiasi įsitrinti į karališkąjį šeimos ratą, ne?
Pasiuntinys nužvelgė karį ir tarė:
- Nemanau, kad su jumis turėčiau aptarinėti hercogo reikalus, bet tarkim, tu teisus. Tuo gal ir užbaikim šią temą, gerai?
Aukštasis Edvinas supratingai palingavo galvą ir sparčiu žingsniu nuėjo pirmyn.
[Na, jei taranas neiškentė, galit pasišnekėti, jei ką domina. Jei norit atlikti kokius kitokius veiksmus, kreipkitės į mane tiesiai. Jei ne - rytoj baigsim kelionės etapą].