Kaip visada Mariukas yra konkretus ir glaustas, kaip dėjo dviem eilutėm visą sesiją. Aš, kaip įprasta, pabūsiu šiek tiek „iškalbesnis“. Taaaip.... žinot, aš manau, kad kai kurių besirenkančių pas mane žmonių žmonos/draugės kokią dieną patykos manęs tamsioje tarpuvartėje - užtai, kad jų vyrai grįžta namo paryčiais. Bet juk logiškai, tai ne pas mergų būna, ar ne ? Šį kartą įtariu sumušėm rekordą – kai aš dėjau galvą ant pagalvės, dar rašiau žmonai SMS, o laikrodis rodė 04:46, manau užmigau dar nespėjus gegutei išmušti penkių ryto. Dabar prisiminiau, kaip Mariuko žmona Kristė jam griežtai pasakė – „varai su mašina, nes nenorių, kad vaikštantį naktį tave kas nors atkirstu...“ Nu jo, išmetus tą „vaikštantį naktį“ sakinys gal ir būtų teisingas, nes buvo taip šviesu, kad eidamas galėjai skaityt knygą! Kas čia ką bekirs vidury „dienos“...
Nu, o buvo va kaip. Šaikelė pradėjo rinktis kaip susitarę, po vieną, kelių minučių skirtumu. Aš tuo metu su įkarščiu pliekiau „Portal“ bonus levelius ir rinkau achievementus, kai pirmas, kaip visada atėjo Justas. Paskui atvarė Edis, dar už kelių minučių - Arūnas su pelytėm. Paskui atsivartė Robkė, nu o Mariukas - žinojom, kad vėluos, nes žmogui darbas iki 19:00 , plius dar pavalgyt reik. Taigi, chebrytė užkūrė pelytes be sleevsų, kuriu Arunas negauna jau mėnesį (Maroom, are you reading this?). Aš užsiėmiau vaikais, tiksliau mažąją, kuri buvo it vaikinų atneštų energetinių gėrimų prisisiurbus (o gal ir buvo, kai nematėm??), nes energija taškėsi per kraštus anai, ir ji taip rideno kauliukus už blogiečius, kad net ant žemės jie krito, o mano didysis tuo metu parpė „pietų miego“. Tai kaip ten sekės tas pelytes žaist, nepasakysiu, tai manau plačiau papasakos tie, kas ten dalyvavo, bet kiek žinau jie failino, nes pasibaigė laikas (chapteriai), nors jau buvo atėję iki paskutinės plytelės. Dar mačiau, kad jiems buvo problema su šimtakojais, nes vieną jie plakė ypatingai ilgai. Joa ir dar vaikinai labai cheatino su taisyklėm, nes Arūnas B. atėjo neparuošęs namų darbų ir nežinojo daugybės taisyklių niuansų, tokių kaip – jei kaunies su priešu ir esi savo laukelyje vienas (šalia nėra kitų pelyčių), tu negali pasitraukt, kitaip sakant kapojies iki mirties. Nebent ateina kažkas iš kolegų, tada gali pasitraukti, bet tada tas kolega lieka „pririštas“. Tuos niuansus išskaitė Mariukas, kuris atėjo paskutinis, pasiėmė taisyklių knygą pirmą kartą gyvenime ir pradėjo žerti taisyklių perlus. Tai paskui visi jam sakė „nebeskaityk ir nebenervuok...“, o Arūnčikai – daryk išvadas. Pagal nerašytus klubo įstatymus, geimo savininkas taisykles privalo žinoti kaip 2x2.
Taigi, po epic pelyčių failo ėmėm mastyti ką lošti. Buvo dilema – lošti sunkų geimą ir daryti vieną sesiją, ar biečinti daug lengvų ir paprastų geimu, kitaip sakant – imti kiekiu. Kadangi dėl sunkaus geimo išsiskyrė nuomonės, pasirinkom antrą variantą ir pakrikštijom Pooky ir Eriną. Lošėm 6-se, tai teko skolintis keletą playmatų ir pinigų iš kito RDI seto. Arūnas B. gavo Pookį, aš gavau Eriną. Kiti gavo character‘ius iš trečio RDI seto. Edis buvo orkė-paladinė Serena, Justas – artefaktorė Wizgailė. Robkė buvo linksmų plaučių trolis Frenkas (Phrenk), nu o Mariukas tapo nagla fėja Kailina. Nu ir užsisuko balius. Pradžioj kažkodėl visi ne gėrė, o puolė muštis. Kai aistros aprimo, pradėjom балиавоть. Po vieno, dviejų lošimų pas Justa susikaupė gera krūva pinigų, ypač po to, kai jis pademonstravo mums pinigų siurblį ir aparatą, kuris alkoholį verčia į babkes. Kaip nekeista, abu artefaktai veikė be problemų. Su pinigais pasidarė striuką man, troliui ir orkei. Nežinau, kas nuriko, bet mes greit nukėlėm Mariuko fėja nuo babkių, ypač po to, kai ji laimėjo nesveika suma ir privalėjo viską atiduot gražiajai padavėjai su papais. Jis pirmas ėjo miegot su kiaulukėmis. Tas variantas leido Mariukui skaniai maukti TIKRĄ alų, kabliuoti TIKRUS čipsus ir skaitinėti taisykles, žodžiu – „linksmai“ leisti laiką. Sekantis buvo Edis, kuris gerokai susivėlė, nes už paskutines babkes nupirko kažkam papildomų gėrimu, liko su viena moneta ir pasibaigė gėrimai. Padavėja atnešė naujų, teko susimokėt ir Edis atidavė paskutinius grašius ir ėjo pas Mariuką į kiaulidę, kuris jam jau buvo sušildęs vietą, nes miegojo su savo vilku. Po to pastebėjom, kad Justas labai nuskurdo ir buvo trečias, kuris prisijungė prie babkes prapūtusių kolegų. Mūsų liko trejetas. Man jau liejosi vaizdas, nes buvau gerokai girta elfė, kol galų gale ištraukiau Dvarfų Ugninio Vandens – 4 promylės, bet kadangi buvau pasivertus į varną, tai dar +1, išviso 5 promylės. Iškriokiau „Горько !“ – susipyliau deginantį skystį į gerklę ir nuvirtau po stalu. Skirtingai nuo kitų, aš miegojau minkštoje lovoje, antrame smuklės aukšte. Man buvo likę tik 2 auksiniai, tai tiems velniams pasidalinti mano pingėlių nepavyko. Nu, o paskui trolis nesunkiai nugirdė ta zuikį ir laimėjo žaidimą.
Reziume. Apžvelgiant laimėtojo žaidimą, buvo keista, kad jis realiai kažko sudėtingo ir nemaklino. Pardavė tik vieną viralą Pookiui, paskui dažnokai vaišino savo gamybos gerimais, kurie labai lipo visiems. Plius – Frenkas net du kartus išpucino dvi dozes po 5 promyles – ot, vyras. Tai jam leido skaniai papildyt savo kišenes auksu. Plius, kelis kartus sėkmingai ištraukė vandens, ar švesto vandens, žodžiu žaidė tikrai gerai. Justui pradžioj artefaktai ir įrengimai veikė gerai, paskui kai išnaudojo „geras“ GEAR kortas, prasidėjo strigimai. Edis, iš šventumo įsikūnijimo greit nusirito į pačią apačią ir visą žaidimą ten sėdėjo, nu o Pookis, naujas charas, kaip tik priešingai, ilgą laiką buvo ramus. „Psychotic“ jis tapo tik kartą, bet niekam neįkando, nieko nesumušė, paskui prisirijo maisto ir tapo ramus. Aplamai, Pookis tą vakarą smuklėje ėdė DAUG. Taip, kad nepavyko atskleisti jo mušeikos sugebėjimų, nors antra vieta, dar kaip naujokui Arūnui, kuris pirmą kartą aplamai lošė RDI, manau yra super. Na, o manoji Erina, kaip gaila, nei karto nepasivertė į medį. Tai keista, nes į mešką ir varną verčiaus bent po porą kartų. Medžių kortų yra statistiškai mažiau, nei kitų, nes medis yra jėga. Patiko varnos būsena, nes pavyko gerai papildyti aukso atsargas, bet jei verties į varną, tiesiog būtina rankoj turėti „ignore drink“ kortą. Manau, trečia vieta, kaip su dar neišmėgintu deku irgi yra neblogai.
Kadangi jau lošėm „party“ geimus, išsitraukėm visų pamirštą „Cash‘n‘Guns“. Nupūčiau dulkes ir atidarėm dėžę. Sugalvojom neliesti jakudzų dabar ir pakūrėm „Undercover cop“ variantą. Kaip jau žinote Mariukui teko ta dalia. Jis dar be to gavo ir seną dvivamzdį. Pirmą roundą nei vienas neiššovė, tad visi liko stovėti, kas privedė prie dviejų labai nemalonių dalykų – visų pirmą, tai leido policininkui netrukdomam paskambinti, ką jis ir padarė. Visų antra – nesugebėjom lygiom dalim pasidalinti babkių. Tai priminė man vieną gerai patikrinta strategiją, kad reiktų pirmuoju raundu pykštelti į ką nors, nes jie visada nesitiki
Toliau sekė pavieniai pasišaudymai, dalybos, kol priėjom tokį momentą: po vieno raundo, kuriame nedalyvavo Robkė ir Justas, buvo bandyta skambinti. Taigi Robkė su Justu pasirodė esą švarūs. Šešėlis krito ant Edžio, manęs, Arūnčiko ir Mariuko. Keista, nors aš kaip visada daug pezėjau, mažai kas įtarinėjo mane. Nusitaikėm - į Edį žiūri gal 4 vamzdžiai, tame tarpe ir mano, kuriame užtaisytas „bang“. Edis iškelia ranką... joje – granata! „Back off, you fucks !“ – Edis lėtai traukiasi atgal. Aš suprantu, kad pas mane kulka vamzdyje, gaila šovinių , bet dedu ginklą ant stalo ir lendu po stalu. Kiti nesitraukia. Nu ir kad prades palint – net trys žaidėjai atvertė „Bang, bang, bang“ kortas. Finalas – Edį suvarpė kaip retį, jis jau prieš tai turėjo 2 žaizdas, tai vyrukas baigė su kokiom 6! Maximum overkill ! Iš jo suglebusiu rankų iškrito granata ir nuriedėjo link likusių. GROOOM ! Į orą iškilo nepadalintų babkių debesis ir visi išgriuvo, gaudami žalos. Nu aš manau, kad jiems tikrai gaila buvo atiduoti tripple bang kortas, todėl nepaisė jie tos granatos, hehe – vadinas galėjau dar ir aš įsegti kontrolinį
Taigi, mūsų buhalteris Edislovas mirė ir pasirodė esąs mafijinė struktūra. Sumaitojom saviškį... Įtariamųjų ratas dar sumažėjo ir man jau praktiškai buvo aišku, kad „быдла“ yra Mariukas. Bet ir jis pats tai suprato ir atvirai paskambino telefonu ir tai kaip tik buvo 6 roundo pabaiga – pati paskutinė galimybė tai padaryti. Aš turėjau galios kortą „you don‘t need it anymore..“ , tai pasiėmiau Robkės ginklą ir dėtuves (kaip po to paaiškėjo, čia buvo taisyklių užmiršimas, nes turėjau imti PIRMO kritusio ginklą, o tai buvo Edis.) Kaip paaiškėjo dar vėliau, Edžio ginklas ir kortos būtų pravertę labiau, nes Edis praktiškai nešaudė, tad ten buvo ir „tripple bang“ ir „bang“ kortos. Nu o Robkės arsenale buvo viena „bang“ – cool ! Bet dabar iškilo dilema – Mariukas gali atsitraukti tik kartą, po to, kai iškviečia mentus, o dar du raunai, pas mane – viena kulka. Ką daryt ? Kaip nuspėt, kada Mariukas trauksis ? Jis jau turėjo du wound‘us, taip, kad bet kuris šūvis užbaigia jo egzistenciją. Kažkaip primečiau, kad jis, sekančiu round‘u tikėsis, kad VISI taikysis į jį ir tikriausiai pabėgs, nes jau atvirai žinojom, kas yra kas. Tad į vamzdžius įgrūdau tuščias apkabas. Ir ką jūs manot – Mariukas neišsigando! Jis ramiai nusišypsojo ir pat parodė, kad juokauja, jo šautuvas irgi buvo neužtaisytas, kaip ir mūsų visų, nes kiti žaidėjai (Justas ir Arūnas jau nebeturėjo kulkų). Autowin, nes visiems buvo aišku, kad paskutinį varymą, Marius atsitrauks, nes jis turėjo tokią galimybę. Tada netikėtai užgriuvo mentai ir mus susėmė
BET, kaip po to paaiškėjo, jei ir būtume nušnioję Marioką, laimėjęs būtų Arūnas B. kažkokiu stebuklingu būdu surinkęs net 175 tukstančius, kai pas mane buvo vos 85 tukstančiai, o pas Robke – 100 tukstančių. Žodžiu, buvo epic momentas šio seniai žaisto, bet kaip matom, išlaikančio savo šarmą, žaidimo.
Nu ką, laikrodis rodė apie antrą valandą, o gal ir daugiau, bet žmonės dar nenorėjo skirstytis. Sakom – reikia sužaist dar kažką tokio „lengvo“, nu iki valandos. Ir tada pastebėjom, kad Žiedų valdovą su Saurono expansionu GALIMA žaisti 6-se ! Dauguma neprieštaravo, ypač mes su Justu, kurie esam šio geimo fanai. Traukėm už Saurona, spėkit kas toks tapo ? Oje, tai mūsų evil masteris Arūnas B. Nu čia jam buvo išbandymas, nes Arūnas ne tik nėra lošęs ne tik Saurono, bet ir basic LoTR. Bet Justas jį nuramino, kad lošiant už blogio valdovą laimėt yra lengviau nei už zombius. Buvo keista lošt pilna sudėtim, nes juk nedažnai tenka Fatty matyt ant lentos. Pagal visą story flavourą Fatis iš tikro buvo Žiedų valdovo sagoje, jis tiesiog nekeliavo kartu su kitais 4 hobitais, o pasiliko Shire, kad suklaidintų visus, kas ieškos žiedo. Taigi Mariukas ir gavo Fatty, Edis – Frodo, Justas – Semą, Robertas – Merį, nu ir aš - Pipiną. Prognozavau greitą mirtį, nes maniau, kad pastoviai trūksim kortų, faktas jau akivaizdus – visiems neužteks life tokenų ir pan. Boy, was i SO wrong ! Mes laimėjom su tokia begėdiška persvara, kad net buvo nesmagu prieš Arūną. Nu man kortų truko pastoviai, bet visi kiti , ypač Justas su Mariuku buvo jų primušę pilną ranką – čia kaip tas atvejis, kai klube lošėm BSG, kortų buvo pilnos saujos – mlia, iš kur ?? Nu Fačio savybė leido jam traukti kortas, bet Fatis buvo nukeliavęs kone iki pusės Line of Corruption. O Robkė priešingai vilkosi gale labai atsilikęs. Tai mes jam sugalvojom perduot žiedą, tada prie jo beveik prijojo tamsos raitelis, tai mes sumanės paprikolint – paprašėm Gendalfo, kad jis nustumtų jį į patį pirmą Line of Corruption laukelį. Gavos, kad Robkė grįžo sau ramiai namo su žiedu. Kaip žinia, naikinat žiedą, ten labai daug gaunasi kauliuko metimų, arba mūsų atvejų – Saurono kvietimų, kurių metu jis žaidžia savo kortas su full consequences. Tai kaip sakiau, mes buvom ant tiek išpizdėję, kad galėjom paprašyti Gendalfo ignoruoti Saurono arba Nazgul'o kortą, bet to nedarėm, nes neprireikė, o Mariukas dar turėjo Fačio Fellowship kortą, su kuria galėjo paprašyti Gendalfo pakartoti jau kažkada naudotą jo kortą. Tai kaip ir dviguba apsauga. Taip pat mes nepanaudojom nei „The One ring“, nei „Watchfull Peace“ kortų, čia tos dvi mėlynos kortos, vienkartinio naudojimo, kur gali perduoti žiedą kitam hobitui, bei atstumti AKĮ per 3 langelius atgal (už pastarosios nepanaudojimą, jei būtume skaičiavę taškus, būtume gavę 10 papildomų akių). Žodžiu – Damn too easy ! Ir visai nesuprantu kodėl ? Šis geimas laimimas tik 4 kartus iš 10, su Sauronu – 3 iš 10. Hmm...ar čia buvo nepatyręs Saurono žaidėjas (jam liko dar nepanaudotos 3 Nazgul kortos), ar dėl to, kad neįdėjom tų papildomų blogų, raudonų event plytelių (nors nei ant vienos nebuvo saulės laikrodžio). Reiktų dar kelių playtestų, nes jau nebežinau, ar čia mes taip gerai pradėjom žaist, ar tiesiog pure luck, nors kaip dabar pagalvoju - eventus mes traukėm tikrai labai šauniai.
Taigi, tas vakaras buvo toks vykęs, kad senei taip gerai nesijaučiau. Sauroną visi žaidėm jau praktiškai miegodami, nepadėjo nei Edžio pinta „Dynamyte“ , nei Robkės geltonas „Monster“. Turiningas penktadienis buvo Arūnui, kuris išmėgino koki 80 procentų dar nemėgintų žaidimų. Po visko jaučiaus realiai pavargęs, bet taip maloniai pavargęs, kaip sakykim pavargstama po dienos papludymyje, ar pirtyse, ar gamtoje. Kitaip sakant - we went „hardcore“ ir aš esu labai dėkingas vaikinams, kurie pasirašė šiai avantiūrai, dėkingas jų antrom pusėm, kurios, kaip tikiuosi nemušė jų stipriai per galvą, dėkingas jų vaikams, kurie, vėlgi tikiuos – leido jiems pamiegoti bent 5 valandas. Jei kuris iš jų išdrįs tokią sesiją kada nors pakartoti – būsiu dėkingas dar labiau. Reporto pabaiga.