Atsibudau su skaudančia galva. Pirma mintis – trys buteliai „Baltijos“ tamsaus yra too much for meh... ai, what the hell – užtai buvo linksma ! Šiandien iki vakaro atsigausiu, o kol kas backtrackinam įvykius atgal laiko tėkmės linijoje...
Kadangi dalis jau užsibookino vizitą pas mane kone savaitės vidury, tai susirinko publika, kuris paprastai pas mane renkasi rečiau. Taigi atėjo abu Arūniukai (Arunas B. – aukštas ir Arūnas E. – neaukštas). Turėjo būti ir dar trečias Arūnas , on zhe – Bralis, bet... pačią paskutinę akimirka paskambino ir atidėjo, nes mirė kažkas iš giminių ir jam reikėjo lėkti į Telšius. Tai labai rimta priežąstis ir Braliukai, priimk mūsų užuojautą. Dar buvo abu mūsų kompanijoje labai laukiami seniukai – Edis ir Gintaras, su jais visada būna linksma. Tai va tokia penkeriukė liko, kas irgi retai būna, nes pa defaultu – arba 4 arba 6.
Turiu paminėti, kad buvo ir dar viena priežastis dėl ko tas penktadienis buvo svarbus. Ogi – mes išbandėm naują mano geimų stalą ! Brolyčiai – stalas nuostabus, neskaitant to fakto, kad parsivežęs aš vienas pats užbogdinau jį į penktą aukštą ! Ne tai, kad jis būtų laaabai sunkus, bet tiesiog nepatogu paimti, jis platus. Senojo, virtuvinio išmatavimai buvo 80x120, šito gi – 100x180 ! 60 cm iš galo ir 10 iš šono – telpa papildoma lenta ir koks playmatas
Išlankstėm – kitam gale praktiškai nematau žmogaus. Užtiesiau tą savo rusvą staltiesę – neužtenka iš galų, kokių 5 cm trūksta
Prašysiu žmonos pasiūti naują. Bet pats stalas toks masyvus ir stabilus, kai išsideployino tai nė krust. Žodžiu, vykęs pirkinys, tiesa gavos kiek brangiau, nei standartinė kaina, nes čia custom užsakymas.
Tai faktas, kad ne visi susirenka laiku, kol laukėm paskutinių, tai labai nenukrypom nuo tradicijos – Neuroshima Hex. Šį kartą – trise. Čia labiausiai nepasisekė Arūnui E, kuris atėjo praktiškai 5 minutės, kai pradėjom žaidimą, todėl jam teko laukti, kol mes susitaškysim trįse. Gavau Hegemonija, pamaniau – OSOM ! Gintė pasisavino Outpost‘ą, o va Arūnas B. išsivartė su peraugusiu kirminu rankoje. Viena iš sunkiausių frakcijų naujokėliui. Kita problema išsilupo ta, kad biški buvo primirštos Mephisto taisyklės, tai pradžioj biški vėlėm. Tiesiog labai seniai buvo Mephisto išlindęs iš po žemių. Dėl to neteisingo žaidimo daugiausiai nukentėjau žinoma aš ir kaip nekeista Gintaro iki pusės žaidimo niekas nepušino. Iškilo amžina dilema – ką močinti – pačią Žemės Kirmėlę, ar jos implantus ir modulius ? Močinsi žaltį, jis apsidėlios augmentais ir bus stiprus, močinsi ataugas – nedarysi žalos jam pačiam. Gudriai sugalvota. Mephisto, kaip ir Šokėjams nėra paranku lošti prieš du kitus žaidėjus, bet Arūniukas smagiai sau dėliojo implantus pačiame žemėlapio krašte ir nejautė krizės. Po to mes netyčia prasukom labai smarkią varkę, kai aš padėjau vieną savo mušeiką, jį dar pastiprino mano bazė ir modulis, plius Gintaras nukreipė ten į jį dar savo šaulį. Pas mane buvo ataka, kurią inicijavau. Kadangi Mephisto pa defaultu kanda tik trim puselėm, tai mano smogikas išgyveno. Ateina Gintės varymas – tas vėl išlupa atakos inicijavimą – pakartojam ! Va tada pamanėm, kad reikia iš žalius žmogeliukus mušti (Gintės Outpost‘o kareiviai). Gyvatė ant galo buvo jau stipri (Arūncė per du traukimus ištraukė visus 4 nagus), tai kando kaip minimum 3 žalos. Bėda buvo, kad negalėjo prieiti prie HQ. Atėjo paskutinis varymas, mes su Arūnu vienodai – apie 10 gyvybės, Gintars kažkur – 14. Man šansas, ar gintis, ar daryt žalą. Praktiškai nuo manęs priklausė, kas laimės, tai leidau laimėt naujokui, taip nutraukdamas NHEX winning streak Gintarui. Sorry brother..
Kadangi susirinko seni backstaberiai tai labai nesiparindami nutarėm žaisti Spartaką, už kurį nubalsavom vienbalsiai, plius Arūnas E. dar nebuvo žaidęs, bet labai norėjo pamėginti. Kadangi pasimokėm su Tomu ir Povilu, kad netraumuot naujo žaidėjo, nutarėm lošti softcore variantą, kai susitarimas yra susitarimas ir negali smeigt peilio, nu žodžiu lošti kone sažiningai
O vaikeli, kaip tai buvo nevykusiai sugalvota ! Jau po dvieju raundų supratom, kad ta zateja yra lieva ir peršokom ant hardcore varianto. Labai skaudžiai pasijuto, kai kurie žaidimo niuansai ir dingo visas flavoras, patikėkit tikrai taip ir buvo. Tad, nuo šiol - jokių soft versijų – tai ne toks žaidimas. Povilai, jei tai skaitai ir planuoji daryti second shot, turėk tai galvoje. Nors galiu pasakyti, kad mes praktiškai ir nebackstabinom – juk kam reikalingi priešai žaidimo pradžioj ar vidury, tiesiog gera buvo žinoti, kad GALI tai padaryti bet kada
Vis tik faktas išlieka – Spartakas toks žaidimas, kuris turi savo fanus, gerbėjus ir žaidėjus. O kadangi publika buvo teigiama ir tinkama, tai apturėjom skanų blast‘ą. Kadangi pradėjom nuo 3 Influence, tai pats žaidimas užtruko vos 4 valandas, kas mano manymu yra labai optimalu, lošiant 5-se. Klube nespėjom sužaisti 4-se per šešias valandas ir man iki šiol mistika – kodėl ?
Neįštrauktas liko Batiatas
Arūnas E., kursai buvo freshman tame žaidime gavo Glaberį. Mums tai labai patiko, nes stipriausias house‘as teko naujokėliui – gal nemokės žaisti už jį ? Po klubo žaidimo buvo nutarta kad Glaberio house rule yra nebe 4 kortos, o netgi 5 (vietoj default 3 – aš neįsivaizduoju kur buvo playtesteriai ?). Bet kadangi žaidė naujokas, tai nutarėm su Gintaru dar palikti 4, tuo pačiu įsitikinsim, ar tikrai 4 yra broken too. Aš gavau Tulijų, vergų pirklį – nice, už jį dar nebuvau žaidęs ir visi žino, kaip aš mėgstu vergus
Šalia manęs gyveno good old Solonius (Ginte), o kitam stalo kampe (kuris vos matėsi tolumoje) buvo senatorius Varinijus (Edis) ir Sepijų klanelis (Aru B.) Taigi startavom, kaip visada pardavinėja visi intrigų kortas pirmu raundu, kaupia babkes turgui. Einam visi į turgų. Pamenat, kas atsivertė pats pirmas aukcione, kai tada lošėm klube ? Ganikas. Spėkit, kas pirmas atvirto dabar ? Teokolis ! Zjbz... ji nupirko Edis, už kokį 13 denarijų tai tikrai. Jis lėtas, bet kai pirmu pick‘u tu jį gauni, tai visi likę visų startiniai gladiatoriai tiesiog neturi prieš tokį monstrą šansų. Bet, karma egzituoja, gal trečias ar ketvirtas atsivertė Onomajus, aš visai jo norėjau, bidinau berods 13, bet jį nusičiupo Arūnčikas B. sumokėjęs gražią 15 auksinių kruvą. Atsirado intriga. Aš, kadangi nieko doro nenupirkau turguje, gan pigiai tapau hostu. Su tais hostai buvo bajeris, gal pirmus 4 turnus aš juo ir buvau, nes arba turgus nieko gero nežadėjo, arba tiesiog taupiau babkes. Užtai hostus imdavau tikrai papigia, nes rebiatos tiesiog jau nebeturėdavo babkių tam reikalui. Vieną kartą hostą paėmiau už kone gėdinga 5 denarijų sumą. Tai nenuostabu, kad man kaupėsi smagiai Influence, nors įpusėjus žaidimui neturėjau jokio gladiatoriaus, išskyrus startinius ir dar nebuvau išėjęs į areną. Visai gera strategija. Dar vienas pliusas tos strategijos buvo tas, kad pas mane pūpsojo kalnai pinigų ir galėjau primesti kitiems savo politika
Laukiau gero pirkinio, žinai.. dar pinigai plaukė iš hosto sandėrių, nes juk liaudis tai turėjo ką parodyti publikai ir žinoma, buvo pasiruošę patepti auksu delną. Tai vieno iš tokių reginių Kapujos žmonės neužmirš dar ilgai. Į ranką pakliuvo korta, kuri leidžia organizuoti Primusą. Tai, man kaip hostui, priduoda dar vieną, papildomą influence, tai kaip nepasinaudosi
Kadangi neturėjau eiti su kuo į areną, sukviečiau likusius, pažadėdamas, kad suporuosiu juos įdomiai. Vienoje komandoje buvo abu Arūniukai (Onomajus ir berods Daganas – middle tier gladiatorius) , kitoje – Teokolis ir Gintaro starinis Numidijos gladiatorius. Aš statčiau už Arūnus, bet kažkodėl arenoje sirgau už kitą komanda. Pripažinkit, jėgos daug maž lygios, nu gal kiek į Arūnų pusę, bet čia juk Primusas, čia visai kita strategija ir gali nutikti bet kas. Kova truko geras 20 minučių ir mes jau atsistoję ten šėlom. Po to pajutau kaip kaista ausys, emocijos buvo so high ! Finalas buvo netikėtas – Onomajus nušniojo Teokolį. Mirtinai. Aš pradedu manyti, kad tai tampa jau tradicija. Paskutines dvi sesijas Teokolis keliaujas pas protėvius. Nieko, tai tikrai pasikeis, kai gausiu naują papildyma – tada šito gladiatoriaus manau bijos ir pats Ganikas. Žodžiu, statymai mano nenukentėjo, bet Edžio ir Ginatro komanda pilnai turėjo šansus laimėti.
Nepraėjo nei du turnai, kai vienas iš Arūnų sužaidė antrą kaladėje esančią Primuso korta, ot sekasi. Sužaista gal buvo ne visai protingai, nes tokią kortą, kai turi rankoje, reikia laukti kol gausi hostą ir aišku reikia stengtis jį gauti, nes tai reiškia +2 influence ir nepakartojamą reginį žiūrovams. Problema šį kartą buvo ta, kad aš VIS DAR neturėjau ką siųsti į areną, apart starinių (turėjau du trakiečius). Gavau pakvietimą ir buvau suporuotas su Gintaro Žudiku (The Murderer). Mūsų priešininkai buvo jau seni geri arenos numylėtiniai – Onomajus ir Daganas. Visi kaip pasiuto statyt už traumas ir mirtis. Jie buvo ryškiai stipresni ir jie tai žinojo. Mūsų pliusas buvo tik vienas – mes turėjom daugiau ginklų. Aš atsinešiau šalmą, o Ginte buvo ištikimas savo stiliui – pirkti daug ginklų, tai pas jį to gėrio buvo pilnas sandėlys. Jis atsinešė kardą ir impregnuotos odos diržą. Negaliu sakyti, kad priešininkų pusėj nebuvo to paties, pvz. Onomajus atsinešė skydą. Kova buvo nemažiau įdomi. Mano trakietį nužudė, Žudikas buvo sužeistas, o Onomajus tapo čempionu. Vis tik kai lieka du prieš vieną, tai tą vieną sulesa labai greitai – vis tik kovos simuliaciją yra puikiai padaryta. Gerai uždirbom iš lažybų, nors ir pavojingai likau su vienu gladiatorium. Bet užtat per pinigus nemačiau savo priešininkų. Kitą raundą paaiškėjo, kad Žudiko sužeidimai yra visai nerimti ir jis atsistojo ant kojų. Atėjo turgus, vienas iš pirmų atvirsta Spartakas. Tai mano šansas, babkių tai turiu, ale užvaldė godumas, kaip čia nepermokėti. Prieš tai buvau nucioshinęs, kad žaidėjai turi labai mažai pinigų, daugiausiai dar jų turėjo Gintaras (bet tikrai ne daugiau už mane), primečiau, kad pas jį rankoje bus nedaugiau 13 auksinių, tai dėjau 14. Atverčiam delnus, o tas sako – 15. Suskaičiuojam, akurat. Būčiau susivėlęs, jei rankoje nebūčiau turėjęs kortos, kuri leidžia aukcione numušti priešininko bid‘ą per 2. Gavosi kaip tik, mano 14, jo tik 13, Spartakas mano. Nu pagaliau ! Kadangi Gintei grįžo babkės, jis tapo hostu. Kaip ir reikia nujausti, sekantis į areną išėjau aš. Keista buvo tik tai, kad prieš Spartaką stojo Gintaro Žudikas. Spartakas buvo stipresnis, tas akivaizdu, bet Žudikas atsinešė daug geležies ir tai mane neramino. Labiausiai iš tos geležies man nepatiko grandinė su spygliuotu bumbulu. Kadangi tai yra expansion‘o ginklas, kuris dar nebuvo ant stalo niekada padėtas, tai papasakosiu kaip jis veikia. Jis yra vienkartinio naudojimo (ta prasme, po panaudojimo – exhaustinasi). Atstumas – 3 heksai. Darai ataka, rideni normalius atakos kaulus ir jei padarai žalą, tai jinai būtinai turi eiti per speed kauliukus. Tematiškai tai atrodytų, kad įsuką ta grandinę virš galvos gladiatorius ir šnioja per kojas. Ir kur yra cinkas ? Ogi tai, kad bet kurs gladiatorius, turintis 4 speed kauliukus, gali net nelaimėti iniciatyvos, nes jis pasiekia bet ką per 7 heksus (4 judesio + 3 grandinės) ir kalą pirmą smūgį. O kai nušnioja priešininkui mėlynus kaulus toliau jau yra tik laiko klausimas. Čia pasisekė tokiems, kurie turi gerai gynybinių kauliukų, arba gali buti, kad atakos kauliukus priešininkas išmes nevykusiai, bet net ir viena žaizda yra skaudu, kai kalba eina apie mėlynus. Tai panašiai nutiko ir man, Gintė kaaaaip šniojo su ta grandine Spartakui – pataikė į dešimkę, likau su 1 kaulu mėlynu. Nuostabu ! Po to ramiai uždaužė pamažu. Kova baigėsi pralaimėjimu (ne mirtim ir ne sužeidimu), bet Gintaras būdamas hostu net nesileido į kalbas, pasakė – „Sorry, Ramai – lenk beržą kol jaunas“ ir nulenkė nykštį žemyn. Po to man kokia minutę buvo šokas, nes po tos pergalės Žudikas tapo antruoju Kapujos čempionu. Bet tai pasmerkt Spartaką miriop !? Kita vertus – kaip Spartakas galėjo prakišti kovą prieš silpnesnį fiziškai ?? Išvada viena – grandinė su spygliuotu bumbulu yra tikra bomba – jos rinkos kaina gerokai bus sukelta, tas akivaizu. Su ja middle tier gladiatorius gali nugalėti top tier gladiatorių, jei tas nenaudoja kitų ginklų. Tas aišku gerai, nes suteikia papildomą boost‘ą vidutiniokams, bet kas bus jei tokį ginklą gaus kietas bičas ? Jooo...
Tas nutikimas mane nuleido ant 14 auksinių. Po to jau babkių pas mane nebebuvo kalnai, išseko klodai. Ir nors Influence turėjau 7, bet nei naglų vergų, nei gladiatorių aš neturėjau. Man patiko tai, kada pagal Influence visi buvom daug maž vienodai, vadinas buvo šioks toks balansas. Tiesa ant galo Arūno E. Glaberis gerai pavarė į priekį ir čia buvo viskas per tą antrąjį Primusą. Arūnas buvo hostas (+1 INF), tada Arūnas B. už kelis auksinius inicijavo Primusą, o tai yra dar +1 Arūnui E. nu ir galiausiai jų komanda laimėjo, tai dar +1 INF. Trys influence per arenos fazę ! Gi žiauru... tuo metu jis jau buvo ant 10 influence, bet pas jį buvo tik 6 guardai, jam dar trūko 2 iki dviejų prasukimų tos savybės, kur gražini guardus ir gauni tos įtakos. Ir įsivaizduokit, per sekančią intrigų fazę jis iš kaladės patraukė du guardus ! Kadangi jis kalbėjo trečias, kai kaip smeigė iki 12 ir Arūnas B. ir Edis jau nieko jam padaryti nesugebėjo
Ir ką tai reiškia ? Ogi tai, kad vėl laimėjo Glaberis, už kurį šį kartą žaidė visiškai naujokas, lošiantis Spartaką pirmą kartą ! Ar yra dar manančių, kad Glaberis ne OP ? Taip kad 5 kortos abiejose jo savybėse yra BŪTINYBĖ !
Kadangi dar buvo pusė keturių tik, visai anksti, o mes buvom nutarę ošti rimtai (vaikai miegojo, žmona – Suomijoje) tai net neketinom skirstytis. Įkalbėjo kolegos mane lošti smuklę. Gavau Ieva, kuri šiaip man patinka visai. Lošiant nutiko du dalykai. Pirmas – mane suvarė pirmą, nors pirmais turnais išlošiau gal pusę visų babkių
Gal dėl to ir suėdė, ant keršto. Antras dalykas – man jau smeigė alus ir pasijutau šiek tiek įbimbęs. Dar nesu žaidęs „Red Dragon Inn“ ir jautęs, kad iš tikro girtėju
Neblogas jausmas, hehe... žodžiu gerai buvo tas, kad ne su kiaulėm miegot teko, o šiltai ir minkštai antrame smuklės aukšte. Prieš užsnūsdamas girdėjau, kaip lėbauja apačioj mano sugėrovai. Ilgai netempė ir Edis (Gogas). Aš nesu tikras, nes tikrai neatmenu, bet ko gero laimėjo Gintė (Fiona).
Tai va tokie dalykai dėjosi. Buvo žiauriai smagu, nors ir nieko nelaimėjau, bet esmė – gerai praleistas laikas. Reiks pakartot. Dabar, kai būna daug norinčių reiks parotuoti žaidėjus, kad visi galėtų apsilankyti, nes visus norisi matyti. Jei kurį penktadienį ko nors nebūna, bet išeina raportas, labai nepykit – kitą kartą sudalyvausit ir jūs.