Dėl vertimų sulietuvinimų ar šiaip kalbos tvarkymo, tai aš mielai padėsiu (Y)
Aš manau, kad jei parduotuvė orientuosis į platesnę auditoriją, jai reikėtų kuo daugiau informacijos pateikti gimtąja kalba. Įtraukiant ir tas pačias žaidimo mechanikas. Be to jas galima būtų aprašyti ir paaiškinti atskiroje skiltyje, kad visai žaliems žaidėjams nereikėtų googlinti (apskritai puslapis turėtų pateikti "visą" informaciją, kad lankytojas niekada niekada nepaliktų puslapio ir galiausiai įsigytų žaidimą
).
Todėl, jei puslapis taptų dar ir naujienų portalu, būtų visai super. Tada žaidėjai ne tik lankytųsi puslapyje norėdami ką nors įsigyti, bet ir tam, kad paskaitytų straipsnių ir naujienų apie žaidimus lietuviškai. Kitas labai smagus dalykas būtų video reportažai ir žaidimų pristatymai
Be to, tie patys video ir naujienos bus ne tik naudinga žaidėjams: jie veiks ir kaip papildomas traukos į puslapį veiksnys. Tik gaminant video reikia nepamiršti, kad balsas turi būti malonus, žmogus kalbėti rišliai ir pageidautina būti simpatiška mergina (juk dauguma geekų ar taip, ar taip yra vyrai
).
Dėl kategorijų: jei nori, kad puslapis būtų optimalus, reikia siekti, kad norimą informaciją žaidėjas pasiektų ne daugiau nei 2-3 pelės paspaudimais. Kategorija-subkategorija-žaidimas turėtų būti ilgiausias kelias, norint pasiekti žaidimą. Be to daugelio žaidimų priskyrimas daugeliui kategorijų tikrai problema bent jau man. Net tame pačiame BGG yra beveik neįmanoma susiaurinti paieškos kriterijus, jei ieškai ko nors specifinio. Bet iš esmės visiškai pritariu Simui, todėl nesikartosiu kaip yra nelogiška, kai pasirenki strateginius žaidimus ir tau išmeta beveik tą patį visų žaidimų sąrašą. Nors skiltys karo strategija ir ekonomikos strategija galbūt būtų naudinga.
Ir dar priduriant apie kategorijas: mane labai nuvilia, kai ieškodamas ko nors prie RPG skilties pamatai 54 žaidimus. Peržiūri juos, nerandi ko ieškojai ir eini į savo antrą pagal mėgiamumą kategoriją strategy. Ten pamatai 63 žaidimus, bet atsidaręs sąrašą pamatai, kad 87 procentai sąrašo - tie patys žaidimai, kuriuos jau matei PRG skiltyje. Dažniausiai tada numoju ranka ir ieškau kito puslapio, nes nesinori po keletą kartų žiūrėti į tuos pačius žaidimus, ieškant kažko, ko dar nematei.
Ir dar prie to paties: žiūrint žaidimų sąrašą turėtų būti galimybė, leidžianti pasirinkti, ar nori matyti prie pavadinimo paveiksliukus, ar ne. Be to, galimybė sutalpinti 20-40-80-visus (ar kaip nors panašiai) žaidimus į vieną lapą būtų labai rekomenduotinas.
Pasižiūrėk šitą puslpį (jei skaitai rusiškai, žinoma):
http://www.ag.ru/. Tai kompiuterinių žaidimų portalas, bet man jis visada patiko savo patogumų, kategorijų ir subkategorijų išdėstymu, žinoma, recenzijų kokybe ir panašiai. Pas juos net reklama pateikiama skoningai (žinoma, ne pirmame puslapyje, ten jos kiek per daug
). Bet šiaip pasižiūrėk kategorijas, paiešką, straipsnius, screenshot (nuotraukų) skiltį, žaidimų paiešką pagal raides ir panašiai.
Aš tik ką grįžau, tai gal ir nelabai rišliai išsakiau savo mintis