Na, munchkinas visada yra gerai
Bandžiau perskaityti taisykles, sulaužiau smegenis
Bijau tik, kad Munchkin quest nebeturės šito šarmo, kuris yra paprastame - backstab your friend, o pataps paprasčiausiu slash and hash žaidimu su humoro elementais. Erdvė yra skirstoma į kambarius, vadinasi dingsta komandinis darbas ir skatinamas herojiškumas. Padėti gali tik tie, kurie yra netoli, o eiti, tarkim atgal, dėl to, kad mano draugas liurbis užsirovė ant ko nors - retas norės, jei prieš akis dar nenulootinti kambariai. Pasibandyti, aišku, būtų įdomu, bet kiek supratau:
a) čia daugėja rpg elementų ir žaidimas virsta panašiu į crpg DnD tik su humoro elementais.
b) žaidėjai arba išsilakstys kas sau, arba visi bukai vilksis paskui tą "kietąjį munchkiną" kaip ir visuose rpg.
Įdomiausi turnyrai, kuriuose teko dalyvauti, buvo tokie: gauni kažkiek kortų (at random), susirenki kaladę ir tada loši pagal standartines taisykles, pagal taškų sistemą.
Na, ką reiškia neišlaidauti?
Aš savo laiku sukišau apie 300 lt ir tai buvo labai mažai.
Variantas būtų, kaip jau minėjau, pirkti iš interneto kilogramais neatrinktas kortas arba supirkti lietuvoje. Kiekvienam MTG žaidėjui visada lieka krūvos makulatūros, pas mane patį galima sienas išsiklijuoti. Aš galiu su Šiaulių klubu bandyt pašnekėt, ką jie gali pasiūlyti ir kokia kaina. 10 centų už vieną kortą - tai normali mažesnė nei vidutinė kaina.
Trūkumai: kortos bus belekokių leidimų, visiškas crapas ir panašiai.
Pliusai: atsiras galimybė susidėti sau deką ir gauti daugiau fun'o.
Tai pats pigiausias variantas. Kitas variantas: sudalyvauti naujo leidimo prelyze: sumokėti startinį mokestį ir sudalyvauti anksčiau minėtame turnyre su prizais. Po kiekvieno tokio turnyro lieka apie 100 kortų. Kaina turnyro (kai aš dar dalyvaudavau prieš kelis metus) kažkur 60 lt.
Pagrindinis trūkumas šitos machinacijos yra toks:
klubas prisiperka, tarkim, 500 kortų. Kaip vyksta dalybos tarp norinčių? pagal spalvą, ar at random? Idealiausia - visas po lygiai padalinti tarp žaidėjų ir tegul jei susirenka deką, o likutį deda atgal į bendrą katilą. Vėliau iš bendro katilo daromi patobulinimai, jei reikia. BET:
1) šitie dekai lieka kaip klubo dekai, su kuriai gali žaisti bet kas? Tada vieni tikrai bus silpnesni, kiti - stipresni.
2) kiekvienas žaidžia tik su savo surinktu deku? O tai kaip priversit mane susilpninti savo deką, jei aš užsispausiu ant vienintelio kieto artefakto ir niekam neduosiu jo panešioti?
3) idealiausias variantas būtų šitie turnyrai, kuriems susirenkami asmeniniai dekai, kurie po turnyro yra sumaišomi atgal į bendrą katilą.
Kadangi pats išsprendžiau anksčiau išsakytą problemą, tai apibendrinsiu šitą visą dalyką:
1) žymiai padidės MTG fun'as, ypač tada, kai žaidėjai supras kaip veikia dekai, o ne manys, kad moka žaisti, jei žino taisykles (no offence).
2) tai užims laabai daug laiko, jei dekai bus renkami klube. Ir pradžioj bus labai sudėtinga ir kils daug klausimų. Bet mes gi nebijom sunkumų?
Ir pagrindinis (jaučiu jau koks antras ar trečias, ne?
) šios sistemos trūkumas yra tas, kad perkant įvairių leidimų kortas, galima skaudžiai nusivilti, nes kai kurių leidimų kortos tampa efektingos tik su savo leidimo kortų kombinacijomis.
P.S. Taip, čiukčia rašytojas, o ne skaitytojas