Na, tikėjausi truputį aktyvesnių diskusijų, ypač iš tų žmonių, kurie rečiau aplanko klubą, nes ši žinia jau tikriausiai daugelį vienaip ar kitaip pasiekė, bet yra kaip yra.
Keista, kad tokia temą iškėlė būtent Justas, kurio nematėm visą gruodį ir paskutiniu metu jis apskritai retokas svečias klube, nu bet tebūnie.
Čia nėra nieko keisto. Esu lankęs ne vieną ir ne du klubus. Šis man patiko labiausiai tiek įdomia veikla, tiek gera kompanija, todėl ir gaila, kad dabar nori užsidaryti. Tas faktas, kad paskutiniu metu mažiau lankiausi nieko nekeičia. Jei kažkam atrodė, kad nebenoriu lankyti klubo, tai yra netiesa
. Jei leidžia galimybės aš visada mielai prisijungsiu prie stalo žaidimo partijos. Lygiai taip pat nebūčiau nustebęs, jei temą būtų sukūręs Ramas arba Robkė. Nemanau, kad lankomumas yra tas faktorius, kuriuo remdamasis gali sakyti, kad žmogui ėmė kilti apatija stalo žaidimams ar kažką panašaus.
Iš kitos pusės lankomumas yra didelis faktorius, kai renki pinigus patalpų nuomai ir žiūri, kad poros šimtų trūksta
. Būtent todėl ir pasiūliau mėnesinį mokestį. Lankyti klubą neturi būti pareiga, tai turi būti malonumas. Padėti išlaikyti klubą turi būti klubiečio pareiga.
Žinoma kitas klausimas būtų apie pačias klubo patalpas: kur jos būtų, kokios jos būtų.
Dėl klubo patalpų nereiktų per daug sureikšminti. Apie tai užsiminiau tik tam atvejui, jei kažkas(ar kieno nors dėdė
) turėtų kokią nors nuostabią idėją, kaip galėtume dabartines klubo patalpas pakeisti į geresnes ar pigesnes. Kitais atvejais kuo puikiausiai tiktų ir senosios. Svarbu, kad surinktumėme pakankamai pinigų joms išlaikyti.
Be to reiktų tokio žmogaus, kuris labai daug (pabrėžiu, kad LABAI DAUG) laiko skirtų tokiai veiklai. Nuolat eitų į klubą, įleidinėtų žmones, dalyvavimas renginiuose ir t.t. Galop gal net reklama kažkokia užsiimtų, kad pritraukti daugiau stalo žaidimų mėgėjų.
Kaip aukščiau buvo Robkės minėta, darbų pasiskirstymas būtų labai protinga idėja, kuri LABAI DAUG laiko paverstų į LABAI MAŽAI laiko
. Penkių žmonių būtų pakankamai susitvarkyti su raktų problema. Net tuo atveju, jei negalėtume pasidaryti penkių rakto kopijų(aš vistiek padaryčiau
) galėtume greitai suorganizuoti sistemą. Pvz. aš gyvenu šalia Povilo ir Simo ir mums raktais dalintis būtų ne problema. Yra įvairių būdų raktininko dalią labai smarkiai palengvinti, o įvedus mėnesinį mokestį nereiktų kiekvieną kartą trenktis į klubą užbraukinėti kortelių, net jei tą dieną nesinori niekur eiti, pinigai būtų surenkami mėnesio pradžioje ar pabaigoje (galbūt ir pavedimu
). Kitoms "rolėms" taip pat būtų galima skirti po atsakingą klubietį per daug jo neapsunkinant.
Trečias dalykas - tos naujos patalpos turbūt nebus su stalais ir kėdėmis ir iškart paruoštos priimti sakykim 20 žmonių, kad visi atsisėstų?
Vėlgi, neįsikąskit minties apie naujas patalpas. Jei kažkokią alternatyvą rastumėm būtų gerai, bet greičiausiai nerasim. Kaip Tomas sakė, dabartinės patalpos yra gana gera kaina ir geresne kaina rasti kitas patalpas būtų gana sudėtinga.
Stalai ir kėdės yra dabartinėse patalpose ir, jei neklystu, šie daiktai yra atiduoti klubui(nebent kažkas norės kėdę už 20 lt į namus temptis
). Stalai, rodos, yra Robkės, todėl nematau čia problemos.
Dėl 20 žmonių kiekio problemos taip pat smarkiai abejoju
. Tuo netikėtu atveju, jei tokie kiekiai žmonių imtų rinktis į klubą, aš su malonumu imčiausi šią problemą spręsti
.
Ketvirtas dalykas - ar Justai pats apsiimsi būt klubo raktininku? Tai reiškia, kad kas bebūtų turėsi klube pasirodyt, nesvarbu ar lietus ar sniegas ar -30 lauke, nes nepasakysi likus 10 min iki klubo, kad atsirado reikalų, kai tuo tarpu prie durų jau būriuojasi nemaža grupelė ir šala.
Ne, neapsiimsiu. Apsiimsiu būti klubo finansininku. Dėl raktininko rolės ir kitų darbų paskirstymo parašiau aukščiau.
Penkta - sakai klubo atgimimui reiktų minimum 10 žmonių? Va dabar paimk ir suskaičiuok man reguliariai einančių potencialių 10 žmonių, labai įdomus sąrašas turėtų būt
Manau, kad galėčiau surinkti 10 žmonių, kurie mokėtų po 30 Lt. Na, garantijų neduosiu, viskas priklauso nuo mūsų visų noro išlaikyti klubą gyvą, tačiau pinigine išraiška galėčiau surinkti iš visų klubiečių ~300 Lt per mėnesį. Dėl reguliariai einančių žmonių taip pat jau aprašyta aukščiau, o sąrašų ir ataskaitų tikrai neteiksiu. Šiuo metu dėl mokesčio šnekėta dar toli gražu ne su visais klubiečiais, tačiau dar nei iš vieno negirdėjau, kad nesutiktų mokėti daugiau.
Prajuokino :Bravo: Dar nepamiršk padaryt Wall of Honor arba Lifetime Achievement su mano ir Tomo fotkėm ant sienos
Deja, neturiu fotkių, o greitai ir "wall" nei vienos iš keturių neliks
. Šituo klausimu žiūrėk optimistiškai. Už dyką greitu metu į klubą nevaikščiotum, mažiau, nei standartinę 30 Lt - taip. Galbūt vienam, kitam naujokui pradėjus vaikščioti į klubą pavyktų mokestį mažinti ir iki 0. Tavo vietoje man būtų nejuokinga. Gali žiūrėti į tai, kaip į šiokią tokią kompensaciją už papildomai į klubą sukištus pinigus ir vargą.
Taip pat pora žodžių dėl naujokų. Nereiktų dėti daug vilčių į naujokus renkant pinigus klubui išlaikyti. Naujų klubiečių srautas niekada nebūdavo didelis, kaip ir pinigai surenkami iš jų už klubo narystę. Taip, naujas narys klube visada yra svarbus, tačiau visų pirma reikia rūpintis nuolatiniais klubiečiais. Nėra prasmės svarstyti, kaip pritraukti daugiau naujokų arba ar galės visi naujokai sutilpti į patalpas, kai senbuviai tuoj nebeturės kur rinktis. Šituos klausimus bus galima spręsti, jei pavyks išlaikyti klubą ir stabiliai surinkti jam reikalingus pinigus. Tada bus galima nuspręsti ar iš naujokų surenkamus pinigus bus galima naudoti nario mokesčiui mažinti ar kitoms klubo reikmėms.
Bet sėdėti ir ilsėtis iki rudens tikrai negalima. Reikia pasiruošti viską, kad kokį rugsėjį butų galima startuoti (arba reikia įsitikint, kad startuoti nebėra poreikio). Ir šitas darbas ne vienam ir ne dviems
O šiaip man patiko Mindaugo pasiūlymas, kad padaryti ale kaip klubo atostogas iki rudens, o po to žiūrėti, gal kažkokių minčių bus ir pan.
Idėja startuoti rudenį atrodo nebloga. Vienas didelis minusas, kaip ankščiau minėjau, yra galimybė netekti patalpų, kurios šiuo metu yra geriausias variantas. Kaip suprantu šiuo metu yra 5 žmonės(įskaitant mane), kurie forume pasisakė už 30 Lt mokestį. Iki rudens būtų galima išspręsti likusias detales ir aparti mokestį su likusiais klubiečiais. Būtų gerai sužinoti Mariaus(ExLegendz) nuomonę pinigų klausimais. Taip pat Simo ir Tomo. Kadangi jūsų dviejų buvau labiausiai agituojamas diskusijas perkelti į forumą ir nemažai kitų klubiečių jau pasisakė, tai norėčiau sužinoti, kokia suma jūs būtumėte pasiryžę kiekvieną mėnesį remti klubą, turint galvoje, kad ateityje mokestis jums gali kristi?
O šiaip man patiko Mindaugo pasiūlymas
Kas tas Mindaugas?