Simai, aš nesuprantu. Jeigu sarkazmas off, tai kam apskritai tai rašyti? ...
Nėra čia ko nesuprast. Kai žmogus n laiko nebuvęs nei klube nei dalyvavęs forume pareiškia kai kurias mintis kaip baltas mėnulis, man belieka tik pečiais patraukt. Čia ne tik tau galioja. Jei vietoj tavęs būtų koks nors kitas n laiko nesivaidenęs žmogus, parašyčiau tą patį.
Vis gi ir pasiūlymas dėl forumo nelankomumo ar pasisakymų, kas ateis, kas ne, kas ką žais. Iš tirko gal forumas jau tam tikriems dalykams - atgyvenusi sistema ir reikia papildomų dalyku patogumui - perkam iFonus, Galax'ius, ir natūralu, kad žmonės dažnai grįžti prie ankstesnių sprendimų nenori (eit ir jungtis pc kur nors, kad forume parašytų, kad ateis, net jei neleidžia galimybės)
Ir tu dabar man nori pasakyt, kad jau special app nebuvime atsirado bėda? O tai, kad snukiaknygėj per dieną praleidi kelias valandas, pasakysi kad tau nebeliko per dieną 3 minučių įsijungt telefone browserį ir užsukt į forumą paskaityt kas vyksta plius dar 2 min parašyt jei sudomino? Netgi ne per dieną, per savaitę! Jei jau tame bėda, kodėl praneši kai klubo nebėra, kur buvai prieš pvz. pusmetį? Kaip Andriukas rašė, būtų galima integruot mobilų priedą į forumą, bet lig šiol niekam to neprireikė. Plius yra ir kitų mobilių bendravimo priemonių, pvz. Twitter. Kas nors siūlė?
Manau, čia tirkai reikalingas finansinis sprendimas ir sistemos tobulinimas, nes aiškint žmonėm, kad jiems stinga noro ir, kad jie dėl to yra kalti - tai pats didžiausias atstumiantis kriterijus. Gal net turėjo reikšmės vieniems ar kitiems iš tiesų, psichologiniai dalykai, nenuvertinkim. (man aišku tas neįtakojo, sakau, kad gal turiu savo galvą vertinant dalykus ir racionaliai reakcijai, bet atkreipt dėmesį - atkreipiau)
Siūlau dar kartą paskaityt Hexagono postą, o ypač apie vertybes. Ar tau klubo narystė buvo vertybė? Man - taip. Ir aš aktyvus buvau tiek klube, tiek forume ne todėl, kad man daugiau nebuvo ką veikt, o todėl, kad patiko ir nenorėjau to prarast. Ir pasikartosiu ką rašiau kitoj temoj - finansinė tai tik dalinė bėda. Būtų nemokamai - visvien nepažirtų tie lankytojai kaip iš dangaus. O kaip kitaip tada įvardint jei nenoras, nesidomėjimas? Beje, aš nesakiau, kad kažkas yra kaltas dėl nenoro, tai kiekvieno pasirinkimas. Bet klubo likimui tai įtakos turėjo. Kad ir va šitas topicas. Jei 99% narių būtų aktualus klubo likimas, būtų jau kokie 3 puslapiai postų ir gal net kažkokie konkretūs pasiūlymai būtų, bet akivaizdu kad to nėra. Nu bet palaukim, gal dar pažirs kaip iš giedro dangaus
OK, whatever, Simai, jei tau laikas apsprendžia, ką galima sakyti ir ką ne - tebūnie. Pabandžiau su visais pagalvoti, prisijungti, ką galima padaryti ateityje, ar topicas ne apie tai? Gal mano nuomonė ir mintis neteisinga, gal ne vietoje, aš neprieštarauju. Niekada nesakiau, kad esu tikras klubo fanatikas ir niekada juo neketinau būti, bet, atrodo čia to reikalaujama, tokiu atveju gali laikyti save "nurašytu" (manau tu labai aiškai išsireiškei "Tavo žodis čia nepageidaujamas") Pasitaiko man, ir gal ne vieninteliam, kai ilgą laiką būtent kažkokio dalyko nereikia ir tiesiog prapuoli kitur, turim savo priežasčių. Ėjau į klubą atsigaut iš tikro ir tada kaip man išėjo ar tada kai galėjau, deja, laikas bėga ir tampi artimesnis su visais nariais, ir, kaip matau, to pasėkmė yra tai - aukokis, arba dabar būsi tas tarp 99%, nieko vertų (deja, taip skamba) - tada aišku, apie klubą prieš eidamas jau pagalvoji "blemba, taip pavargau šiandien, gal reiktų dar kokį geimą sumest", bet tada prisimeni tas lankomumo replikas, sarkazmus... ir nusprendi tiesiog ramiai nemie pailsėti, patylėti ir pasilaikyt sau viską, ką dar gali pasakyt tą dieną, kam man dar tos antraeilio problemos po darbo. Jei būčiau naujas narys, greičiausiai, į mano komentarą nė neatkreiptum dėmesio/nesureikšmintum, ir net man tai mažai rūpėtų. Bet dabar yra kitaip, ir mes dar kalbame apie tai, kaip pritraukti daugiau narių, kai tuo tarpu, apie savų išlaikymą nelabai galvojame, bendraudami vienas su kitu taip... net nežinau kaip tai pavadinti, nuo kada laikas mums leidžia taip vienas kitam sakyt "Ai, tu tai nevaikštai čia dažnai, tai tylėk". Jeigu tokios perspektyvos ir su naujais nariais ateityje (jei klubas atgims, aišku), tai nežinau nežinau, tai būtų dar viena nelopyta problema. Dėl appso, net neketinu kažko įrodinėt ar diskutuot, pasiūliau ir tiek, parašiau, ką manau dėl mėnesinių-metinių mokesčių, nes man pasirodė, kad kažkas dar norėjo daugiau nuomonių išgirsti dėl to (turbūt Justas), tai buvo vienintelis mano tikslas. Bandau suprasti iš tikro, kodėl tokia panieka man
rodos tikrai nebandžiau kažkaip išsišokt "pažiūrėkit, aš čia esu, dalyvauju daug, dabar klausykit manęs" anaiptol, nereikia manęs statyt į kažkokią ypatingą ar neįpatingą vietą, man visada atrodo, kad tikitės per daug iš manęs. Pabaigoje tai išvis daugiau apima jausmas toks nelaukiamumo "Blin, ir vėl mažai ateit išėjo, o dabar ateisiu vėl kreivi žiūrės ale kaip aš čia stebūklingai pasirodžiau" - ačiū, ačiū, kam man toks dėmesys, Simai. Sakyčiau būtų gerai jei būtų viskas taip paprasta "iš dalies nepakako visų noro" todėl klubas užsidaro. Man įdomu, kaip tu įsivaizduoji tą "dalį", nes ji tavo bendravime atsispindi gerokai daugiau nei 50% (tu tik sakai, kad nekaltini nieko, bet sakyt yra tik sakyt). Savo pozicijoj aš matau % nei daugiau nei mažiau, ji tiesiog viena iš problemų, bet jei tau reikia atpirkimo ožio... ok, kaip tik avinas pagal zodjaka aš
eh, viskas, basta.
Aš neturiu daugiau ką pasakyt, nesiruošiu daugiau įrodinėt savo postų prasmės ar tikslo. Atsiprašau visų už tuos nemalonius postus
P.S., Simai, snukiaknygę, jei prisimenu, tik įjungiu, vienu skrolu peržiūriu, ir tuoj pat išjungiu. Jei ten esu 3 valandas darbo metu, greičiausiai aš net palikau ta operą minimizuotą nafig ir dingau
kaip mes skubame sukurti kitiems istorijas ir juos teisti. Pats greičiausiai FB nesėdi, nes pastebėtum gal, bet kadangi nesėdi, drįstu teigti, kad išvados nelabai teisingos apie kitus.