Savu laiku buvau įtikintas, kad asociaja privalo turėti direktorių ar pan., kuriam pagal kodeksą privaloma bent 0.25 etato mokėti minimalią algą, o kai pradedi mokėt algas, tai ir buhalteris tampa būtinas... Na bet iki asociajos mums kol kas tolokai.
Paskaičiuojam. Forume NET! 5 žmonės pasisakė už buvusių klubo salygų išlaikymą, t.y. patalpų nuoma su didesniu mokesčiu, kad išvengtų finansų stygiaus nuomai. (remiantis Hornio patirtim yra tikimybe kad per 7 metus narių padaugės iki 10
)
5 žmonės, nežinau ar korektiška juos vadinti klubu, yra pusė to, ko tikėjausi. Tokiam narių kiekiui išlaikyti panašias salygas kokias turėjom bus per brangu. Todėl dauguma pasiūlymų dėl mokesčių, app'sų ir kt. upgreidų mano galva truputuką pavėluoti arba šiek tiek per ankstyvi
Šiam momentui iš klubo telikęs tik forumas, o visa kitą reikia kurt beveik nuo nulio.
Tačiau 5 žmonių klubas gali bandyti:
- glaustis pas kažką virtuvėlėjė for free (kol žmona neišvarys su šluota
)
- galima ieškoti nuomai pigesnių mažų patalpų, kuriose tutėtų tilpti tik 1 stalas, manau 10 kv.m. turėtų užtekti.
- galima ieškoti geranoriško baro, kuris už porą bokalų leistų pasedėt kelias valandas žaidžiant, gal net intymų kambarėlį išskirtų
- galima ieškoti partnerių patalpų nuomai, pvz kito klubo su analogiškais poreikiais (rakinamos patalpos su stalais porai vakarų per sav). Man visuomet kliūdavo pokeristai, bet nemanau, kad jie šiuo metu turi problemų dėl patalpų ir lankomumo
Pirmais 2 variantais būsim priversti tapti visai uždaru klubu dėl ribotų patalpų, bet nereiks sukti galvos dėl naujokų (aišku 5 naujokai per 7 metus maža problema
). Likusiais dviem atvejais didesnė orientacija į naujų narių suradimą, bet tai reikš kad "dirbsim" ne vien savo malonumui.
Visi variantai turi tiek pliusų, tiek ir minusų.
O kol "atostogaujam" iki rudens galima ir toliau naudot virtuvėlę/-es (pas Rama jau daug bandžiusių, galima ir kitų virtuvėlių paieškoti apeinant Ramo darbo grafiko ypatumus) arba patestuoti kelis barus, gal visai patiks
. Rudenį skaičiuosim viščiukus iš naujo, gal bus pasikeitimų į gerąją pusę.