Pagaliau nutiko ilgai lauktas momentas, kai teko sulošti epinį Eclipse. Biškį baisu sėst prie žaidimo, apie kurį daug skaitei koks jis epic ir ilgas, kiek ten visko galima daryt ir t.t. Na, nėra jis jau toks complex, man rodos MK sudėtingumu jį lenkia visa galva
Galvojau bus didesnis brain damage. Pirmas įspūdis tik toks, kai pamatai belekiek kubelių ir visokių tokenų, didelius žaidėjų playmatus ir tikrai neprastai padarytus laivukus. Žodžiu, po beveik valandos rules intro pradėjom lošt ir kaip visada tokio tipo žaidimuose - ką dabar reikia daryt. Bet Povilas iškart draugiškai paprotino, kad pradžioj verta explorint. Tą visi ir darėm, tik aš kažkodėl atsidūriau kažkokioj kosmoso skylėj, kur net du kartus iš eilės netiko ištraukti hexai, o traukt galėjau du ir rinktis vieną. Prastokas startas. Vėliau lyg ir sekėsi ištraukt ką reikia, bet hexai kaip tyčia vos ne visi buvo 1 VP vertės, kai kiti sėkmingai traukė po 2 ar 3 VP vertės. Na, turbūt be random faktoriaus neįmanoma apsieit net ir tokiam žaidime, turbūt kitaip būtų neįdomu ir monotonija. Kadangi pasirinkau rasę, kuri šiaip iš prigimties nėra karinga, tai didžiąją žaidimo dalį ant laivų daug neleidau ir nepuldinėjau, be to net ir piratai buvo man draugiški sąjungininkai
Tik va tie piratai buvo taip nesėkmingai išsibarstę kosmose, kad man jie būdavo vis nepakeliui. Su Mindaugu sudarėm friendly pactą ir pusę žaidimo aš jo prašiau, kad mane praleistų pro vieną hexą, bet jam reikėjo atlaisvint tą hexą ir už tai jokios naudos negaut. Galų gale taip ir nesusitarėm, o mano norimą langelį sėkmingai užgrobė abu Mariai
Buvo biškį kovos, nes Povilo draugas pats atstovaudamas žolinę rasę nusprendė su manim pasimušt, bet nieko doro iš to nepešė ir piratai padėjo man atsilaikyt. Kitą pusę žaidimo iš esmės tik paresearchinau tris sau naudingus tokenus ir pastačiau du monolitus, bet taškų prasme tai nekažką man davė ir su Povilo draugu likom paskutiniai surinkęs vos po 20 taškų. Kaip kitiems sekėsi manau patys papasakos
Taigi, nuomonė apie žaidimą tikrai gera. Kliuvo tik du dalykai. Vienas esminis ir man nelabai aiškus - kodėl explorinant space gali netikti kortelės ir tarkim noriu tyrinėti gretimą sektorių ir ten nieko nerandu, bet randu kitam turne ar rounde. Suprantu, kad hexai sujungti wormholais ir jų bet kaip nepadėsi, nebent esi išradęs technologiją kur gali dėt per "pusę wormholo" (makes no sense
), bet pats principas keistas. Gal tematiškai reiktų suprasti, kad pro wormholą nevisada gali pakliūt kur norėtum ir atsimuši į "niekur"? Turiu omeny, kad wormholus buvo galima atvaizduot ir tokenais, o ne printint ant kortelės. Man rodos tokiam žaidime explorinimas turi būt savotiškas fun dalykas ir duoti kažkokio stimulo, nes kai neištrauki keletą kartų iš eilės tinkamą, nes kaimynas specialiai taip padėjo savo hexą, kad atkirtų nuo tavęs kelią, nėra labai smagu. Aišku, juk galėtum ratu apeit kliūtis, bet hexų kiekis ribotas ir šiandien labai greit pasibaigė III rato kortelės ir nebebuvo ką veikt. Logikos aišku yra, idant nesiplėst belekiek į šonus, nes tokiu atveju pasidarytų multiplayer solitaire. Be abejo, visi tie mano priekaištai nieko nereiškia, kai trauki tai ką nori ar tikiesi ištraukti ir visi galai sueina
Antras dalykas - roundų skaičius. Kokiam šeštam jau norėjau kad baigtųsi, bet teko dar prastumt du raundus, kur iš esmės vyko tik kovos ir laivų statybos, nes nei explorinimo nei researcho nebeliko. Kas kovojo, o kas tik stebėjo veiksmus ir bandė kuo greičiau passint
Šiaip žaidimas puikiai subalansutas. Gerai, kad nėra begalybė research technologijų, taip nėra "rich get richer" efekto, kai turiu resursų ir perku beleką, kad tik taškų gaut. Skaitinėjau keletą review, kad raketų upgreidas mol yra OP, nu nžn man atrodė norma, nes jei nepataikai ir nebeturi su kuo šaudyt, tai arba bėgi lauk, arba lauki kol tavo laivą sunešios. Daug kam gali kliūti žaidime esantis randomas, tiek hexų traukime, tiek kauluose, nu čia sunku pasakyt, reiktų dar 2-3 partijų, kad įsitikint.
Šiaip visiems nežaidusiems ir dvejojantiems tikrai siūlyčiau pamėgint, nieko čia uber sudėtingo nėra
Šiaip ar taip, geimą užskaitau ir ateity norėsiu dar