Šiek tiek apie 7dienį. Kai gavau Cosmic Encounter iš draugo (jis jį man tiesiog atidavė - padovanojo), jo akys buvo kvadratinės pasakojant koks geras yra šitas žaidimas. Na tiesa pasakius aš juo netikėjau
Kai žiūrėjau youtubėj video apie stalo žaidimus ir Vaselis aikčiojo, kad čia geriausias jo žaidimas - netikėjau. Na o 7dienį gavau progą išbandyt kartu su Simu, Tomu, Marium ir Mindaugu. Taisyklės nėra labai jau sudėtingos ir žaidėjo raundas gan paprastas: trauki kortą ką puoli, sudedi laivus su kiek puoli, abi pusės pasikviečia sąjungininkus, tada deda atakos (arba derybų kortas) ir žiūri kas laimėjo. Bet visą tą šiaip nelabai įdomų procesą papildo ateivių rasės, kurias kiekvienas išsitraukia. Sulošėm dvi partijas (o tai jau sako, kad žaidimas gan trumpas, neapkrauna smegenų ir neatsibosta) na ir turiu pripažint kad man visai patiko. Jame sunku turėti kokią aiškią strategiją, vyrauja chaosas, tačiau yra visai linksma. Reikia teisingų žmonių šitam žaidimui: bus išdavysčių, bus sudaužytų širdžių ir keršto noras. Pirmą partiją laimėjo Tomas (beje žaidimą vienu metu gali laimėti ir keli žaidėjai) su Mariaus pagalba: pastarasis išmetė kortą, kad sąjungininkams neduodami jokie apdovanojimai pergalės atveju (t.y. Aš ir Mindaugas buvom išmesti iš gimtadienio). Kitą partiją - aš, kai niekšiškai apgavau Tomą prieš tai pasiūlęs derybas ir pasidalinti pergalę, tačiau paskutiniu momentu bakstelėjęs į paširdžius. Jei atsirastų dar norinčių aš mielai sutrenkčiau dar kart Cosmic Encounter (tos 60+ ateivių rasių labai vilioja išbandyti šitą reikalą dar ir dar)
Toliau patvarkėm princesę. Tiksliau mano kolegos tvarkė princesę (visi po 3 kartus) kol aš laukiau už durų, daužiau sau ir rėkiau kad veiktų kažkas. Visai smagus filleris, tik reikia išsiaiškint kaip jis žaidžiasi
(mano bėda - kuo paprastesnis žaidimas - tuo sunkiau jį suprantu).
Ir pabaigai sumetėm mano atsineštą Hanabi )liaudyje žinomą kaip Habybį. Kol aiškinau taisyklės iš visų kolegų sulaukiau skersokų žvilgsnių, tačiau įsibėgėjus žaidimui, buvo visai linksma. Esmė - tu turi kortas, bet matai jų nugarėles. Tačiau matai kolegų kortas. Ir visiems kaip komandai reikia sudėt skirtingų spalvų sekas nuo 1 iki 5. Galima draugui pasufleruoti ką jis turi sakant arbą skaičių arba spalvą. O va čia ir atsiranda linksmumas: pvz su kiek intonacijų galima pasakyt kad žmogus turi trejetą rankoj, arba kad jo turima raudona yra labiau raudona už kitą. Kadangi pagal taisykles visada laimima ir tik nuo surinktų taškų nustatoma kiek labai tu laimėjai, tai nusprendžiau, kad šitma klube pergalė žaidžiant šitą reikalą bus tik tada kai bus surinktas maximumas (t.y. 25 taškai).
Tai va visai užskaitau 7dienį, patiko viskas ką išbandėm. Jei kam kils noras sulošt cosmic encounter - su mielu noru pagelbėsiu.